Događanja vezana uz projekt

Početna konferencija Projekta "Snaga zajedništva"

Početna konferencija Projekta „Snaga zajedništva“, na kojoj su se prisutni upoznali sa Programom zapošljavanja žena, održana je 30. listopada 2018. godine u prostoru Društvenog doma Općine Šandrovac.

Na konferenciji su bili prisutni načelnici Općine Šandrovac, Josip Dekalić, načelnik Općine Severin, Žarko Žgela, predstavnik obveznog partnera projekta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Nenad Martinovski, te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Bjelovar, Kristina Novalić. Zatim predstavnici ostalih partnera na projektu, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Šandrovac, Damir Kolar, kao i predsjednica Udruge umirovljenika Općine Šandrovac, Marica Petreković. Koordinatori na projektu, Ivana Fočić i Jasna Pečar, financijski asistent Dajana Perhot, administrativni asistent, Sandra Sedlanić i voditeljica projekta Martina Bedeković. Na konferenciji su također sudjelovale i sve zaposlene žene na projektu „Snaga zajedništva“, predstavnici medija i djelatnici Regionalne razvojne agencije koji su pomogli u izradi dokumentacije za projekt.

Voditeljica projekta je detaljno objasnila na koji način funkcionira Projekt „Snaga zajedništva“. Naglasila je kako je cilj projekta pomoć u zapošljavanju nezaposlenih žena, kao i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Provedbom ovog projekta na području Općina Šandrovac, Severin i Nova Rača izravno se utječe na prevenciju prerane institucionalizacije starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom te povećavanje kvalitete života tih osoba. Krajnji korisnici će biti 108 osoba starije životne dobi koji će imati izravnu korist implementancijom ovog projekta i to na način da će biti korisnici usluga pomoći u kući. Pružati će im se pomoć i podrška u slijedećim aktivnostima: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora / domova korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u različitim društvenim aktivnostima.
Prisutnima se zatim obratio i načelnik Općine Šandrovac, Josip Dekalić. Pozdravljajući medije i okupljene goste, istaknuo je kako su Općina Šandrovac, Općina Severin i Općina Nova Rača putem projekta „Snaga zajedništva“ i sredstvima iz Europskog socijalnog fonda uspjele zaposliti 27 nezaposlenih žena, koje će sljedeće dvije godine raditi na poslovima pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Zaposlene žene će raditi na projektu 24 mjeseca, a nakon toga omogućiti će im se osposobljavanje kako bi stekle nova znanja i postale poželjna radna snaga. Žene će proći edukaciju i biti će osposobljene prema potrebama tržišta rada.
Prisutne je pozdravio i predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Nenad Martinovski, kao i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Bjelovar, Kristina Novalić.
Voditeljica je zatim pozvala prisutne na osvježenje i zakusku.

Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Kontakt osoba za više informacija

Možete nas kontaktirati na slijedeći način:

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Šandrovac.

TOP